Onderhoud wandelpaden

Vergroot de foto Op dit moment liggen niet alle wandelpaden erbij, zoals u van ons gewend bent. Doordat onze grasmaaier kapot is hebben we achterstand in het maaien. Wel in de eerste week van juni zoveel mogelijk de routepaaltjes weer zichtbaar gemaakt. We hopen binnenkort dat we weer volop kunnen maaien. Op sommige plekken in de routes was het de afgelopen tijd erg nat. In overleg met S.B.B. worden hier, na het maai- en broedseizoen, zandpaden aangelegd.

Herstel kunstwerk "Skyline van Wessinghuizen".

In augustus 2021 zijn we gestart met het herstelwerk van de "Skyline van Wessinghuizen". Na 12 jaar zijn er redelijk veel planken door de tijd en het weer aangetast. Deze worden vervangen. Andere worden geschuurd en opnieuw in de beits gezet. Vrijwilligers Hugo, Adriaan, Jan Willem en Fré klaren de klus en hebben daar zo te zien veel plezier in. (foto: Marchien Wilzingh)

Stop met Broezen

Bij alle drie de toegangswegen van Wessinghuizen staan sinds kort borden met een 'welkomtekst' in het Grunnegs. "Stop met Broezen, bist in Wessinghoezen". Veel gasten uit het westen van het land hebben al de vraag gesteld wat Broezen betekent. Dat levert gelijk mooie gesprekken op over ons Grunnegers en onze mooie provincie.

Jonge Ooievaars

In de laatste week van mei gezinsuitbreiding in Wessinghuizen. 'Onze' Ooievaars hebben twee jongen gekregen. Natuurfotograaf Meijco van Velzen berichtte als eerste over de geboorte. Nu maar afwachten wanneer we onze nieuwe inwoners voor het eerst op het nest zien zitten.

4 Mei Dodenherdenking

Vanwege de Corona-pandemie werd de dodenherdenking op vele plaatsen dit jaar op gepaste wijze gehouden. Met ruim 20 bewoners van Oud-Veele, Höfte en Wessinghuizen hebben we samen de doden herdacht. Marchien Wilzing speelde op trompet de Taptoe en het Wilhelmus.

Markebeheer

In april was het voor een aantal vrijwilligers van Markebeheer weer hun jaarlijkse boomplantdag. In overleg met Staatsbosbeheer worden er jaarlijks ergens in het terrein van de Boermarke nieuwe struiken en bomen aangeplant. Dit jaar ruim 400 stuks (oa Gelderse Roos en kastanje) tussen de Roegebaarg en Ter Wupping.

Noordmannen

Op zondag 17 november waren RTV Noord "Noordmannen" Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge op bezoek in Wessinghuizen. In een rechtstreekse uitzending van 08.00 - 10.00 uur werden Bert Wilzing, Jan Willem Kok en Fré Haan geïntervieuwd over het wel en wee in Weskenhoezen zoals Wiebe heel treffend zei. Afgewisseld met muziek en de columns van Erik en Wiebe een mooie uitzending over onze Boermarke.