Ooievaarsnesten

Vergroot de foto Op vrijdag 26 februari 2021 hebben we 2 ooievaarsnesten geplaatst aan de rand van de Westeres, daar waar de Mussel-Aa en Ruiten-Aa bij elkaar komen. Vele jaren heeft er een ooievaarsnest gestaan in een weide aan de Kempkesbosweg maar de ooievaars vonden dit blijkbaar geen aantrekkelijke plek. Daarom dit nest nu verplaatst en hebben we er zelf één bijgemaakt. Een mooie klus en na vele weken van voorbereiding staan de nesten er nu. Met dank aan Bert Wilzing voor het vervoer en Ronald Hilverts met de verreiker om de nesten omhoog te hijsen. Nu maar wachten of onze nesten aan de wensen van de dames en heren ooievaars, voldoen. Zie ook: fotoboek.

4 Mei Dodenherdenking

Vanwege de Corona-pandemie werd de dodenherdenking op vele plaatsen dit jaar op gepaste wijze gehouden. Met ruim 20 bewoners van Oud-Veele, Höfte en Wessinghuizen hebben we samen de doden herdacht. Marchien Wilzing speelde op trompet de Taptoe en het Wilhelmus.

Markebeheer

In april was het voor een aantal vrijwilligers van Markebeheer weer hun jaarlijkse boomplantdag. In overleg met Staatsbosbeheer worden er jaarlijks ergens in het terrein van de Boermarke nieuwe struiken en bomen aangeplant. Dit jaar ruim 400 stuks (oa Gelderse Roos en kastanje) tussen de Roegebaarg en Ter Wupping.

Noordmannen

Op zondag 17 november waren RTV Noord "Noordmannen" Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge op bezoek in Wessinghuizen. In een rechtstreekse uitzending van 08.00 - 10.00 uur werden Bert Wilzing, Jan Willem Kok en Fré Haan geïntervieuwd over het wel en wee in Weskenhoezen zoals Wiebe heel treffend zei. Afgewisseld met muziek en de columns van Erik en Wiebe een mooie uitzending over onze Boermarke.